20200410 18321

Wethouder Ter Laak bezorgde de bloemen bij ouderen in De Leijens

Bewoners van woongebouwen voor ouderen krijgen vrijdag en zaterdag bloemen uitgedeeld door vrijwilligers van Palet Welzijn. Deze ‘bloemengroet’ is gekoppeld aan de landelijke aandacht voor eenzaamheidsbestrijding onder ouderen, een initiatief van rapper Ali B.


De sierteeltsector zorgt voor alle boeketten die op vrijdag 10 april en zaterdag 11 april bij tal van verzorgingstehuizen in Nederland worden bezorgd. De Zoetermeerse wethouders helpen de vrijwilligers van Palet Welzijn op vrijdag 10 april in de ochtend met het overhandigen van de boeketten.
Wethouders Iedema, Ter Laak, Paalvast, Van Driel en Groeneveld deelden bossen bloemen uit aan ouderen, elk op een andere locatie. Veel ouderen reageerden verrast op de bloemengroet en waren heel blij met de attentie.

 20200410 18309  i PcjSHhN XL
De bloemen komen aan op de Gondelkade in De Leijens, waar vrijwilligers staan te wachten om ze verder te verspreiden Wethouder Iedema met bossen op weg naar ouderen


Wethouder ter Laak: “Voor deze actie is gekozen voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar toch nu heel beperkt zijn in hun contacten. Voor deze groep is nog niet eerder iets georganiseerd, terwijl ook zij het soms heel moeilijk hebben.” Bij elke oudere nam Ingeborg ter Laak even de tijd voor een praatje. Op de opening ‘Hoe gaat het met u?’, kwamen vele verhalen los. Ouderen maakten zich zorgen om hun kinderen, die werken en mogelijk contact zouden kunnen hebben met corona patiënten. Veel ouderen gaven aan de contacten met anderen nog het meest te missen, net als het even er op uit gaan.


Ook morgen, zaterdag 11 april, zullen er op diverse adressen nog boeketten bezorgd worden. Uiteraard met inachtneming van een gepaste afstand zodat iedereen veilig van de bloemetjes kan genieten.

Foto's: Rita Soutendijk en Gerard van Warmerdam, meer foto's op:  https://foto.vwarmerdam.nl/2020/Bloemengroet-voor-ouderen-/

 

-advertenties-

-goede doel-