Jeugdinterview Marina fotoHet coronavirus zorgt voor grote ontregeling in onze maatschappij. Zoetermeer Actief vindt het belangrijk om te horen hoe de jeugd deze crisis ervaart. In een serie interviews vertellen Zoetermeerse jongeren hoe zij omgaan met de maatregelen en wat voor hen de gevolgen zijn.

Wie ben je?

Hallootjes, mijn naam is Marina en ik ben 20 jaar. Zelf ga ik niet meer naar school sinds vorig jaar. Wel werk ik als inval leerkracht op verschillende scholen in Zoetermeer en omstreken. Op de ene school eenmalig en de andere voor een langere tijd. Ook ben ik al bijna 5 jaar werkzaam bij de Jumbo in Zoetermeer als kassière.

Hoe ga jij met de coronacrisis om?

Wat Corona betreft neem ik het, nu de ziekte en zelfs sterfgetallen oplopen, steeds serieuzer. Zelf ben ik een risico factor maar ik ben gelukkig niet bang om Corona te krijgen. Wel let ik nu extra op mijn hygiëne en de afstand van andere mensen richting mij. Dit vooral omdat een groot deel van mijn familie in de risico groep zit en ik graag in contact blijf met mijn familie en dit zonder hen aan te steken met dit virus. Aangezien ik in een supermarkt werk, is hygiëne ook wel heel erg belangrijk. Dit omdat een supermarkt echt DE plek is voor virussen en bacteriën om te verspreiden. Ik ben blij dat de overheid niet heeft gekozen voor een totale lockdown. Verder vind ik de maatregelen erg passend en de meeste mensen om mij heen houden zich gelukkig ook zeker aan de gemaakte afspraken. Nu nog zo houden en hopen dat Corona snel voorbij gaat. Ik vind het jammer dat alle winkels en terrasjes gesloten zijn en we toch een soort van 'persoonlijke' lockdown hebben. Ik hoop dat Corona snel voorbij is!

Hoe breng jij je dagen nu door?

In deze tijd ben ik veel thuis met het gezin of bij mijn vriend. Soms nog even bellen met familieleden of vriendinnen. Nu dat de winkels gesloten zijn, ben ik van dag tot dag een beetje aan het zoeken naar een dagbesteding. Dus de ene dag maak ik thuis met mijn moeder puzzels, kijk ik zelf film of ben ik aan het gamen met mijn broertje of vriend. Soms nog een beetje online wat bestellen, want ja wat moeten we anders?

Welke gevolgen ondervind jij van de maatregelen?

De maatregelen die mij het meest treffen zijn de maatregelen omtrent school. Doordat scholen dicht zijn, is er voor mij geen werk meer in het onderwijs. Dit mis ik wel. Verder heb ik alleen last van de 'hamsterende' mensen die alles voor je neus weg kopen en je zo zelf zonder wc papier, vlees etc. komt te zitten.

Hoe zie jij je toekomst nu, maak je je zorgen over bepaalde zaken?

Hoe zie ik de toekomst? Dat is een vraag waar ik niet vaak over na denk. Als ik aan de toekomst denk zie ik een leven zonder Corona met de mensen die me dierbaar zijn. Wie weet lekker genietend van het warme weer en de zon op een terrasje. Dat ieder mens z’n ding doet en we geen risico meer zijn. Niet te hoeven denken wat als? Ik maak me verder geen onnodige zorgen. De mensen om me heen gaan goed om met de maatregelen dus dan zal het vast binnenkort goed komen.

Wat is het eerste dat je gaat doen als de coronacrisis achter de rug is?

M’n vriendinnen en familie opzoeken. Lekker winkelen en terrasjes pakken. En vooral genieten van het leven!

 

Tekst door: Marielle Mets

-advertenties-

-goede doel-