20200306 17269Basisschool De Elzenhoek heeft een hele stapel ‘leenlaarzen’ cadeau gegeven aan Buurttuin De Zoete Aarde. De Buurttuin is direct tegenover de school gelegen, de kinderen komen er dan ook regelmatig. Groep 5 van De Elzenhoek start dit jaar met de schooltuinen en daarbij zijn goede laarzen onmisbaar.


Simone Langeveld, De Zoete Aarde: “Soms vergeten kinderen hun laarzen wel eens bij de schooltuinles, of is er thuis geen geld om ze aan te schaffen. Maar in de tuin – en vooral als het zo nat is als de laatste weken – zijn laarzen echt onmisbaar!” De buurttuin moest onlangs de oude voorraad leenlaarzen weg gooien omdat deze versleten waren, de nieuwe laarzen van De Elzenhoek zijn dan ook zeer welkom.
Basisschool De Elzenhoek zamelt elk jaar rond kerst geld in voor een goed doel, zo worden acties gehouden en kunnen mensen doneren. Dit jaar is gekozen voor een goed doel dicht bij de school, de kinderen van groep 5 hoefden dan ook niet ver te lopen om de laarzen te overhandigen!

 20200306 17263  20200306 17268

Schooltuinen uitgesteld

Doorgaans starten de schooltuinen al in april, maar omdat de grond dit jaar erg nat is wordt dit uitgesteld. De start van de schooltuinen in De Leijens is nu na de meivakantie. De eerste lessen zullen dan vooral worden besteed aan het klaarmaken van de tuin om de zaadjes vervolgens te planten.

-advertenties-

-goede doel-