geschiedenis zm 3 ambachtsherenDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De ambachtsheren.

geschiedenis zm 2 ontginningDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: De ontginningen.

Francijn BrouwerIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Francijn Brouwer.

20200330 17727Deze week neemt Charlie Aptroot afscheid als burgemeester van Zoetermeer. Deze gelegenheid grijpen wij aan om terug te kijken naar een aantal voorgangers van burgemeester Aptroot. Waar komen ze vandaan en wat hebben ze meegemaakt.

schijnenalsdezonJinek heeft de Nederlandse radiostations opgeroepen om 'Schijnen als de zon' uit te zenden. Radio 079 geeft gehoor aan deze oproep en draait de song om precies 20.00 uur. De eventuele opbrengsten gaan naar goede doelen. 

quarantaineSIEMJohn en Johan gaan donderdag 2 april voor 12 uur in muzikale quarantaine om geld voor maaltijden op te halen. Zij willen met gesponsorde verzoekjes geld ophalen voor Stichting Iedereen Een Maaltijd, die bijna door de voorraad is. Een groot probleem voor 70 mensen.

Zoetermeer is thuisWe gaan niet naar buiten als het niet hoeft en beperken bezoeken aan onze naasten tot het minimum. Juist in deze tijd willen we de verbinding met elkaar blijven voelen, daarom lanceert CKC & partners het digitale initiatief ‘Zoetermeer is thuis’. Deel jouw thuisgevoel met al die andere Zoetermeerders die in hetzelfde schuitje zitten.

20200329 17653Het is hard werken voor de supermarkten om aan alle maatregelen te voldoen en de voorraad op orde te houden. “Maar we merken wel een enorme saamhorigheid bij het personeel”, vertelt Manon Kalkhoven, assistent manager AH XL, “vakkenvullers zijn nu superhelden en worden zeer gewaardeerd!”

Computers in Digital Art Lab helpen met coronavirusonderzoek2Het Digital Art Lab van het CKC stelt computer rekenkracht beschikbaar voor de wetenschap, in strijd tegen Covid-19. 14 Digital Art Lab iMacs zijn op dit moment hard aan het werk en stellen hun rekenkracht in dienst van de strijd tegen corona.

20200330 17737Burgemeester Charlie Aptroot nam maandag, na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid van Zoetermeer. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan er nu geen groots afscheid van de stad plaatsvinden. Natuurlijk stonden de gemeente en de stad Zoetermeer maandag wel op gepaste wijze stil bij het afscheid.

-advertenties-

-goede doel-