20161124 Langeland ZKH2De PvdA en de SP in Zoetermeer organiseren op vrijdag 13 maart samen weer het Rode Café. Het thema is ‘De toekomst van het LangeLand Ziekenhuis’. Na het inhoudelijke deel van de avond gaan de remmen los en kan iedereen meedoen aan de Politieke Pubquiz.

DSC00268a wDe laatste wintermaand grossierde in erg veel wind en regen. Meerdere stormdepressies maakten hun opwachting die veel zachte en vochtige lucht meebrachten. ‘Ciara’ en ‘Dennis’ hielden flink huis en waren ook in Zoetermeer goed te merken.

Koepeltjeswoningen 7Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de inspirerende Koepelwoningen naar ontwerp van Benno Stegeman in Meerzicht.

filmavond soroptimistIn samenwerking met Cameo Filmhuis en het Stadstheater Zoetermeer organiseert Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. een mooie en indrukwekkende filmavond. De opbrengst van deze avond is bestemd voor het steunen van projecten die de positie van vrouwen en meisjes verbeteren.

bloemistWim en Els van den Burg sluiten op zaterdag 29 februari hun bloemenwinkel. Al sinds 1985 is 'De Bloemist' te vinden in het Stadshart en nu gaan de eigenaren met pensioen en komt er een nieuwe eigenaar.

hardloopU zoekt een sport die bij u past. Op ons overzicht van sportaanbieders vindt u vast wat u zoekt. Wij hebben ze ingedeeld in verschillende categorieën om het zoeken te vergemakkelijken. Zie Sportaanbod op onze site.

Sportnieuws vindt u natuurlijk ook op Zoetermeer actief, kijk op ons nieuws overzicht: www.zoetermeeractief.nl/sportnieuws

le weg stadshart woonhartDe Europatunnel in de richting van de Afrikaweg (richting Den Haag) wordt dinsdagavond 3 maart afgesloten voor verkeer. Woensdagavond 4 maart wordt de Europatunnel ook afgesloten, maar nu in de richting van de Australiëweg (richting Utrecht). De afsluitingen duren beide dagen van 19.30 tot 23.30 uur.

20190307 5566Elk jaar viert Zoetermeer Internationale Vrouwendag met een groot feest voor alle Zoetermeerse vrouwen. Dit jaar is het thema Vrijheid en zijn er zoals vanouds weer vele optredens en activiteiten. Het feest wordt op zondag 8 maart om 19.30 uur geopend door Wethouder Jakobien Groeneveld.

Live at the lakeEr gaat een nieuw twee daags evenement komen bij het Noord Aa onder de naam: 'Live at the Lake'. Er komt een Pop festival waar bekende Nederlandse bands en artiesten gaan optreden.

jiptip februariHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! In februari is het de Maand van de Liefde en besteedt het JIP extra aandacht aan liefde en seksualiteit.

-advertenties-

-goede doel-