Wondere Wereld Peace ChallengeKern Kinderopvang en Buurtwerk brengen met het project de Wondere Wereld Peace Challenge het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht. Met acties verdienen de kinderen punten en kunnen dan zelfs een meet en greet met Vivianne Miedema winnen.

“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen en jongeren van Kern Kinderopvang en Buurtwerk, samen met de kinderen en jongeren op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. “Deelnemers bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers of jongerenwerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle deelnemers zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkeld inspiratieboek helpt iedereen op weg’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De locatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal!


De Wondere Wereld

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. Kern Kinderopvang en Buurtwerk helpen kinderen en jongeren zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een thema waarmee de kinderen en jongeren vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat thema werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen en jongeren staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.”

-advertenties-

-goede doel-