aarts paradijsOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Terugblik op Floriade´ een film over de theatervoorstelling 'Aart's Paradijs', die op de Floriade in 1992 plaatsvond.


01 Floriade 1992

 

Dé succesattractie van de Floriade 1992. Aart's Paradijs, de met de Gouden Floriade-prijs bekroonde voorstelling.
"Bezoeker van Aart's Paradijs kunnen samen met de joviale aardworm Aart ontdekken hoe de wereld onder onze voeten in elkaar steekt. Van boomwortels tot grondwater en van nitraat tot microbiologie: Aart, uitgevoerd als een enorme animatronic worm, legt het allemaal op een geestige manier aan het in een prachtig aangeklede zaal gezeten publiek uit. De met videobeelden ondersteunde show zit vol technische snufjes die het multimediale geheel treffend versterken. Van tijd tot tijd gebeurt er ook vanalles boven de hoofden van het publiek. Zo worden wortels uit het plafond "getrokken" en is een malse lentebui écht voelbaar in de zaal. Alvorens bezoekers de showzaal betreden lezen ze boven de deuren:

"Welkom in het spectaculaire onderaardse controlecentrum van Aart Worm. Aart, uw gastheer, controleert en regelt de hele dag de Nederlandse productie van bloemen, groenten, aardappels, tomaten en suikerbieten"

-advertenties-

-goede doel-