bonny clyde600Nu sportverenigingen weer opgestart zijn en lessen voor de jeugd aanbieden, staat ook het jeugdtheater weer te popelen om echt aan de slag te kunnen. Helaas moeten de leden van het WarmWater Jeugdtheater nog even wachten, er is toestemming van de gemeente nodig om buiten te mogen lesgeven.

Gerard Zijlstra, Stichting Greg & Baud Productions: “Bij toestemming zouden we meteen weer kunnen en willen beginnen, maar de gemeente heeft aangegeven nog langer de tijd nodig te hebben om tot een besluit te komen. Morgen dus in ieder geval nog een keer online les voor onze leerlingen.”
Het jeugdtheater voert aan dat hun lessen helemaal niet zoveel verschillen van sportles en het ook heel goed mogelijk is om theaterles te geven op 1,5 meter afstand. Frank Schoonbeek, D66 Zoetermeer, pleitte er eind april al voor om culturele activiteiten ook weer op te starten voor de jeugd. Schoonbeek: “Zoetermeerders hebben allemaal hun eigen talent en niet elk kind maakt op dezelfde manier plezier. Daarom is het minstens zo belangrijk om diezelfde inzet te plegen voor culturele activiteiten, die ook heel goed in de buitenlucht kunnen plaatsvinden.”
Het oefenen van een gehele theatervoorstelling is met 1,5 meter afstand niet te doen, maar er zijn wel heel veel andere oefeningen die met aanpassing wel goed kunnen. Theater bestaat ook voor een deel uit zang en dans, onderdelen waarvoor nabijheid niet echt noodzaak is.

 

Voorstellingen lastig

De Bonnie & Clyde voorstelling die voor dit seizoen gepland stond, is verplaatst naar volgend jaar. Ook de audities van de kerstvoorstelling, worden voorlopig opgeschort. Greg en Baud hoopt wel na de zomer nog van start te kunnen gaan met een kerstproductie, maaar moet het verloop van de coronacrisis even afwachten.

Zijlstra: “Met de 30 personen regeling kunnen we helemaal niets. We hebben minimaal 10 mensen nodig om de bezoekers te ontvangen en de techniek enz te bedienen. Dat betekent dat er nog maar 20 bezoekers over blijven, dat is niet te doen. Als het in september naar 100 personen gaat, kunnen we daar al een stuk beter mee uit de voeten. We zijn een klein theater, 90 bezoekers zal prima gaan.”
De stichting kan de lopende kosten zoals huur voorlopig nog wel dragen. Zij krijgen als culturele stichting ook steun vanuit de regering. Zijlstra: “Maar dat moet natuurlijk niet te lang blijven duren, onze kosten lopen ook door en zonder enige inkomsten overleven we niet.”

-advertenties-

-goede doel-