20190328 6616

Sjoerd en Monique Markoem met de personeelsleden Iris, Ivy en Henry

Sinds enkele weken is Winkelcentrum Buytenwegh een nieuw en bijzonder restaurant rijker. Cocomo Village Food heeft zijn intrek genomen in het restaurant aan de Paul Scholtenrode 55, onder de treinbaan. Op deze plek was eerst Jammy’s Take Out gevestigd.

20190328 6610Monique Markoem leidt het restaurant, samen met haar vader Sjoerd. “Samen hebben we meer dan 30 jaar ervaring in horeca”, vertelt Monique met een lach, “mijn vader heeft meerdere toko’s gehad en we hebben met onze streetfood vaak op markten en bijvoorbeeld de Pasar Malam gestaan”.

De naam Cocomo Village Food is ontstaan door het contrast met Streetfood. Monique: “We hebben nu een restaurant op een vaste locatie in de stad, dus vandaar Village Food!” Het eten is al die jaren hetzelfde gebleven, Surinaams- Javaans en Aziatisch, naar de roots van vader Sjoerd. Cocomo Village Food is een echt familie restaurant want naast Monique en haar vader werken ook haar dochter, broer en zus regelmatig mee in het bedrijf.

De nadruk ligt op afhalen en bezorgen, de bezorgers rijden heel Zoetermeer door op hun milieuvriendelijke ebikes en electrische scooters. Veel mensen bestellen via thuisbezorgd.nl of via de eigen site van Cocomo Village Food. Vooral ‘Moksie Metie’ is zeer geliefd bij de klanten, dit is Surinaams gemixt vlees met 3 verschillende vleessoorten, bami of rijst.

In het restaurant is ook een sfeervolle mogelijkheid om ter plaatse te eten. Er is plaats voor een klein gezelschap van ongeveer 10 personen aan de karakteristieke houten tafels.

Cocomo Village Food is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 15 tot 21.30 uur.

-advertenties-

-goede doel-