Raadsleden en studenten scholierendebatRick de Bruijn is uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse scholierendebat van MBORijnland. Hij is één van de ruim 90 eerstejaars ICT-studenten die donderdagochtend 21 juni 2018 met elkaar het debat aangingen in de raadzaal van de gemeente Zoetermeer.

Debat 21 juni 2018Namens de gemeenteraad trad Jeremy Mooiman op als debatleider. De jury bestond uit de raadsleden Yvonne Bink, Jordy Boerboom, Jeffrey van Gils en Frank Schoonbeek.
Na de eerste stelling ‘alle vormen van social media hebben een slechte invloed op jongeren’ kreeg een aantal debaters al snel de smaak te pakken. Vooral over de stelling ‘mobiel telefoneren op de openbare weg dient verboden te worden’ werd goed op elkaar gereageerd en werden standpunten duidelijk verwoord. Na de eerste debatrondes koos de jury vier kandidaten uit voor het eerste finaledebat over de stelling ‘iedereen moet verplicht orgaandonor worden’. Rick de Bruijn, Kylian van Lange, Youp van Leeuwen en Jonah Mercera gingen met elkaar de ‘strijd’ aan. Na nog een laatste ronde tussen Jonah en Rick, riep de jury Rick uit tot winnaar. Hij kreeg de wisseltrofee overhandigd.
Dit scholierendebat maakt deel uit van de loopbaan- en burgerschapslessen van docente Ria Revier van MBORijnland. Ter voorbereiding op het debat hebben de studenten onder andere tips gekregen over hoe te debatteren Voor de gemeenteraad past het debat binnen de gedachte om jongeren en raadsleden meer met elkaar in contact te brengen.

-advertenties-

-goede doel-