sh Stadhuis Forum 2In het Stadhuis-Forum kun je op zaterdag 23 juni van 11.00 tot 16.00 informatie krijgen over de toekomst van de binnenstad van Zoetermeer. Ook kunnen bezoekers mee op bijzondere excursies, die een ander kijkje geven op de gebouwen, groen en kunst in de stad.

Er is al veel vernieuwd in de Binnenstad: Cadenza, Stadhuisplein, Stadhuis, de Nicolaasbrug en het Wegstapelplein. De vernieuwing gaat nog door met bijvoorbeeld de ontwikkeling van Cadenza 2 en nieuwbouw aan de Markt en het maken van een Centraal Park rond de Dobbe. Ook wil de gemeente in de toekomst ongeveer 2.000 woningen toevoegen in de binnenstad.
Tot en met 19 juli kunnen bewoners hun ideeën, voorstellen en wensen met betrekking tot de binnenstad kenbaar maken. Daarna worden alle ideeën deze zomer verwerkt tot een geactualiseerde Visie Binnenstad 2030.

 

Bezoekers kunnen zaterdag 23 juni meedoen aan drie verschillende excursies en ook hun visie geven op diverse stellingen over de gemeente op doemee.zoetermeer.nl
https://doemee.zoetermeer.nl/lopende+projecten/visie+binnenstad/default.aspx

Programma 23 juni Stadhuis-Forum

 

■ Excursie Uitstraling en Planologie - aanvang 12:00 uur
Verzamelen in Stadhuis-Forum Zoetermeer, in de hal via ingang Stadhuisplein 1
De binnenstad van Zoetermeer kent een boven- en een onderwereld. Daarnaast zijn er veel gebieden waar de bezoekers snel doorheen gaan, omdat er niets te beleven valt, of omdat de kijker vooral achterkanten van gebouwen ziet. Tijdens deze excursie bekijken je de plekken waar het beter kan, en wordt je uitgenodigd om mee te denken over hoe we de binnenstad mooier kunnen maken.

■ Excursie Flora en Fauna - aanvang 13:00 uur
Verzamelen in Stadhuis-Forum Zoetermeer, in de hal via ingang Stadhuisplein 1
Zoetermeer heeft veel groen en natuur, maar in de binnenstad zit het soms goed verborgen. De bebouwde omgeving van het centrum heeft haar eigen unieke stadsnatuur. Tijdens deze excursie ga je op zoek naar de verrassende medebewoners van onze stad. Van de slechtvalkjes tot speciale soorten bomen en planten. Loop je mee, dan krijg je het boekje ‘The Green Five’, over Zoetermeers mooiste stadsnatuur.

■ Excursie Kunst en Design - aanvang 14:00 uur
Verzamelen in Stadhuis-Forum Zoetermeer, in de hal via ingang Stadhuisplein 1
De binnenstad zit vol met kunst en verborgen ontwerpen. In de Binnenstad bevinden zich 47 kunstwerken. Goede kunst en mooi design lokt reacties uit, als bewoner en bezoeker word je aan het denken gezet. Iedereen herkent het en heeft er een mening over. Tijdens deze excursie loop je langs een aantal bekende én verborgen kunstwerken in de stad.

-advertenties-

-goede doel-