4VLayNgdOnderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) organiseert samen met Forum Zoetermeer een Monitor Meeting over ouderenzorg. Patiënten kunnen door medische ontwikkelingen veel ouder worden, maar leveren in op hun onafhankelijkheid. Wanneer is doorbehandelen niet meer zinvol?

De Monitor is een journalistiek platform dat maatschappelijke kwesties aankaart met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. De Zoetermeerse Monitor over ‘Doorbehandelen of niet?’ wordt gehouden op woensdag 27 juni Bibliotheek Forum Zoetermeer.
Door technologische ontwikkelingen kunnen we steeds ouder worden. Een prachtige verworvenheid. Maar wat doen we met ouderen die tegen wil en dank in leven worden gehouden? “Sterven is anno 2018 een complex gebeuren geworden”, zo stelt een hoogleraar ouderengeneeskunde. De beste zorg is soms om ouderen níet te behandelen. De discussie zou moeten gaan over de kwaliteit van leven na een ingreep, maar onderzoeken bevestigen dat de medische wereld de neiging heeft om te blíjven behandelen, ook in de laatste fase van het leven. Artsen en families komen vaak voor lastige dilemma’s te staan. Doorbehandelen of niet en wíe neemt daarin de beslissing; de patiënt, de familie of de specialist?

Monitor Meeting Zoetermeer

De Monitor Meeting in Zoetermeer vindt plaats op woensdag 27 juni in Bibliotheek Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. De avond wordt geleid door presentator Teun van de Keuken. U bent welkom vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot ongeveer tot 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel.
Kaarten kosten € 5,-. Wilt u erbij zijn? Meld u dan nu aan via https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/monitor-meeting-over-ouderenzorg-meld-u-aan

-advertenties-

-goede doel-