20180615 129859Wethouder Jan Iedema van economie verwelkomde vrijdagmiddag een nieuwe ondernemer op het plein bij Cadenza: Café Barista. Het Café zit naast Hommerson's Casino en maakt volgens de wethouder het plein 'helemaal af'.

Jan Iedema: "Nu hebben we alle verschillende horeca hier op het plein: restaurants, maar ook een Café lunchroom waar je heerlijke koffie kunt krijgen!". De wethouder mocht bij de opening meteen zelf aan de slag om een vers kopje koffie te zetten. Dat is ook meteen wat deze koffiezaak speciaal maakt: zoveel mogelijk zelf doen.

Thijs Wessel is franchise eigenaar van de Zoetermeerse vestiging van Café Barista. Barista begon ooit in Alphen aan de Rijn en heeft nu al 20 vestigingen in Nederland. Thijs: "Wij maken zo veel mogelijk zelf! De koffiebonen, een eigen blend van bonen uit Brazilië, Indonesië en Peru, wordt door Barista zelf gebrand. Maar ook de appeltaarten voor bij de koffie worden door de medewerkers zelf gebakken. We gaan zelfs zo ver dat we ook de eiersalade voor op de broodjes zelf maken!"

20180615 129862  20180615 129866 

Café Barista heeft een zonnige uitstraling, met veel verschillende zithoekjes. Zo kun je lekker wegzakken in grote fauteuils, maar zijn er ook stoelen en tafels in verschillende uitvoeringen te vinden in de zaak. Belangrijkste ingrediënt is de koffie, maar Barista heeft ook veel verschillende soorten thee en smoothies. Thijs, die eerder al werkte bij een Barista in Rijswijk, is blij met Zoetermeer: "Zoetermeerders durven tenminste gewoon eens iets nieuws uit te proberen! Hier bestellen ze gewoon de café bonbon, om eens te kijken of dat lekker is. Dat heb ik bij andere vestigingen wel eens anders gezien!".

-advertenties-

-goede doel-