Schminken indianenfeestTwee weken lang hebben de kleuters op de Waterlelie over indianen gewerkt in de kleutergroepen. De kinderen hebben een echte tipi beschilderd, indianenkleding, vertelstokken en instrumenten gemaakt. Als afsluiting werd het indianenzomerfeest gevierd.

Ieder jaar wordt er weer een leuk thema bedacht door de leerkrachten. Was het vorig jaar het Rupsje Nooitgenoeg feest, dit jaar stonden de indianen centraal. De kinderen hadden voor zichzelf een indianennaam bedacht. Aan het begin van de dag werden deze de namen opgelezen. Zo zaten in de kring, Volle Maan, Vallende Ster, Stoere Krijger, Regenboog en nog meer kleuters met zelfbedachte namen. Uch!

Op het Zomerfeest werden verschillende spelletjes gedaan. De kleuters konden onder andere meedoen met een paardenrace op een stokpaard, vissen vangen of een estafette totempalen stapelen. Er werd van ieder kind een foto gemaakt voor de tipi als aandenken aan dit leuke feest. Ook werden er houten prikkers in de vorm van een pijl, met stukjes fruit door de kinderen gemaakt als gezonde snack tussendoor. De ochtend was gevuld met blije gezichtjes. Door de enthousiaste hulpouders en ouderraadsleden werd het een ochtend om niet te vergeten.

Foto/Tekst: L.Galle

-advertenties-

-goede doel-