sebo uitreikingTwee nieuwe Zoetermeerse bedrijven hebben donderdag het SEBO-Keurmerk ontvangen, te weten Bijlard en Old Pal. Nieuw is dat nu ook stichtingen SEBO kunnen aanvragen, zij worden dan SEBO ambassadeur. Stichting Rond Zoetermeer Actief is een van de eerste stichtingen die in aanmerking kwam voor het ambassadeurschap.

 

Het SEBO-keurmerk is voor bedrijven die Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen, zij zetten zich met andere woorden naast de bedrijfsmatige activiteiten ook in voor de samenleving. Zo hebben zij bijvoorbeeld mensen in dienst met een beperking of geven werkelozen een kans om arbeidservaring op te doen. De certificaten werden uitgereikt door de wethouders Margreet van Driel en Jan Iedema. 

Via de nieuwe SEBO Business App, ontwikkeld door Lars Blommers van Fluxility, kunnen de SEBO bedrijven elkaar snel vinden en contact leggen.

SEBO voor Zoetermeer Actief

Voor Stichting Rond Zoetermeer Actief ontving Rita Soutendijk het ambassadeurschap van wethouder Margreet van Driel. Rita Soutendijk: "Wij zijn heel erg blij met de erkenning van het SEBO ambassadeurschap! Wij werken heel veel met vrijwilligers binnen onze stichting, sterker nog, de vrijwilligers maken het mogelijk om het nieuws vanuit de hele stad naar de Zoetermeerse burgers te brengen! Onze vrijwilligers komen uit alle lagen van de samenleving, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, werkelozen die arbeidservaring opdoen en zo weer naar betaald werk toegroeien, echt SEBO dus!"

Zoetermeer Actief had in 2016 al de wens om een SEBO organisatie te worden. Toen was het voor stichtingen niet mogelijk om een keurmerk aan te vragen. Inmiddels biedt het SEBO ambassadeurschap uitkomst. 

Zoetermeer Actief kan weer nieuwe vrijwilligers gebruiken, mensen die het leuk vinden om met hun neus op het nieuws te zitten. Heb je interesse mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

-advertenties-

-goede doel-