ronnie meursWie heeft er altijd al zin in gehad om in een blauw of geel kostuum of jurkje Zoetermeer een positief imago te geven en mensen een glimlach te bezorgen en een luisterend oor te bieden? Nu is er de kans voor gezellige Zoetermeerders die houden van een praatje, een geintje en die inlevingsvermogen hebben, om zich aan te melden als vrijwillig positieve ambassadeur.

Ronnie Meurs, een van de twee bedenkers van dit initiatief, vertelt: “Mijn collega Hans van Rhijn, de opvolger van Ron Sloof die vorig najaar al gestopt was, houdt er binnenkort mee op. We krijgen echter nog steeds veel aanvragen voor het opleuken en  bijwonen van diverse evenementjes en goede doelen. We kunnen zeker een aantal nieuwe positieve ambassadeurs gebruiken. Je moet het leuk vinden om bijvoorbeeld mee te gaan naar een opening, wijkfeest of barbecue, mensen positief te benaderen en grappige dingen te doen.”

Gezellig gesprek

20170610 106197Er hebben zich al enkele kandidaten aangemeld. Natuurlijk volgt er eerst een ‘gezellig gesprek’ met Ronnie. “Daarin kijken we of het klikt en of je het leuk vind”. De kleding wordt in bruikleen gegeven. 

 

Zoetermeerders Ron en Ronnie benoemden zichzelf in maart 2017 tot positieve ambassadeurs. Zij luisteren bijeenkomsten op, zoals evenementen voor het goede doel (denk aan Kika en aan schoenmaker Tico, die in verzorgingstehuizen gratis schoenen van bewoner oplapt), buurtbarbecues en winkelopeningen. Zij zorgen voor een vrolijke, positieve noot. Maar ze verlenen ook hand- en spandiensten: toen bij de Stichting Iedereen een Maaltijd was ingebroken, gingen ze helpen met het dichttimmeren van de deur. Ze hielpen eens met het schoonmaken van een aquarium. En ze hebben een verwijsfunctie: ze verwijzen mensen die een probleempje bij ze aankaarten naar de juiste instanties. De positieve ambassade, die de Positieve Ambassadeurs tijdelijk enige tijd in de Dorpsstraat hadden, en door diverse vrijwilligers gerund werd, is inmiddels weer gesloten. “Het is veel leuker om de straat op te gaan in plaats van vast te zitten op één adres en te wachten tot er iemand langs komt,” vertelt Ronnie. De ambassadeurs hebben overigens niets te maken met de gemeente Zoetermeer.

Solliciteren naar de functie van positief ambassadeur? Dat kan via de Facebookpagina van de positieve ambassadeurs.

Tekst Christa van der Hoff

Foto rechts: de eerste twee positieve ambassadeurs: Ronnie en Ron

-advertenties-

-goede doel-