groep8McCormickDe Stichting Rondvaart Zoetermeer en het IKC De Tjalk zijn gezamenlijk een proef gestart met lessen op het water. De groepen 5, 6, 7 en 8 krijgen in de komende weken een les aan boord van de rondvaartboot De Meervaarder. De onderwerpen verschillen per groep.


groep8McCormick1Zo krijgen de leerlingen van de groepen 5 tijdens het varen door de polder een les over de bloemen en planten die zij kunnen zien en voelen. De leerlingen van de groepen 6 wordt verteld hoe de polders zijn ontstaan en droog worden gehouden. De groepen 7 krijgen informatie over de gebeurtenissen tijdens de 80-jarige oorlog in het gebied en rond het Ontzet van Leiden, alsmede de rol die het turfsteken voor de economie van Zoetermeer heeft betekend.
De kinderen van groep 8, die afgelopen maandag 4 juni het spits mochten afbijten, kregen alles te horen over de techniek van de motoren van de boot, de werking van de molens en het gemaal, het overhaal-pontje in de Ommedijckse Wetering en de gebeurtenissen rond de noodlanding van een Amerikaanse bommenwerper aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waarna een van de bemanningsleden, John McCormick, zich aansloot bij het verzet in Zoetermeer.
Na deze vaarten zullen de resultaten ervan door de school en de Rondvaart Zoetermeer worden geƫvalueerd. Wanneer zij succesvol zijn geweest is het de bedoeling volgend schooljaar ook de andere basisscholen van Zoetermeer deze mogelijkheid te bieden.

-advertenties-

-goede doel-