20180120 144939 HDR

Het Stadhuis-Forum is in korte tijd een populaire lees- en studeerplek geworden. Inmiddels is er onder de studenten een roep naar meer rustige studeerplekken, zeker in de examentijd.

Kim doet HAVO en zit graag in het Forum: "Op school is het te druk om te studeren en komen vriendinnen vaak langs om te kletsen, dat gaat niet werken. Sinds maart zoek ik hier een plekje. Als ik niets kan vinden, ga ik bij de kinderafdeling zitten, maar dat is niet echt rustig". Mike studeert in Delft en heeft geen zin om daar naar de bibliotheek te reizen als hij in vijf minuten in het Forum kan zijn. "Ik vind het hier lekker studeren, maar zoek altijd meteen een rustige plek. Hier in de Trainingsruimte kan ik soms terecht, maar steeds vaker moet ik er in de loop van de dag uit omdat er een training gegeven wordt. Logisch natuurlijk, maar dan vind ik niet zo snel meer een andere plek."

Een rondje langs studerende jongeren in het Forum gaf telkens dezelfde informatie, het is lekker studeren, je kan even het Stadshart in tijdens een break, maar rustige plekken worden steeds schaarser.

studeren in het Forum

Het Stadhuis-Forum is er blij mee dat steeds meer studenten en scholieren gebruik van de studieplekken. Het Forum is er juist voor bedoeld om een plaats te zijn voor studie en ontmoeting. Ook staat er een uitgebreide collectie naslagwerken tot hun beschikking en kunnen ze advies vragen aan deskundige medewerkers.

Tijdens de examenperiode nam de vraag naar studieplekken sterk toe en bleek het vaak lastig om nog een studieplekje te vinden. De gemeente en de bibliotheek zullen, vanaf volgend jaar, tijdens examenperiodes extra studieplekken beschikbaar stellen. De bibliotheek en de gemeente onderzoeken momenteel waar deze tijdelijke uitbreiding kan plaatsvinden. Wanneer de toename in vraag onder scholieren permanent blijkt te zijn dan wordt ook gezocht naar mogelijkheden voor permanente uitbreiding van de studieplekken.

 

 

-advertenties-

-goede doel-