Modderdag foto 3De Nationale Modderdag wordt dit jaar op donderdag 29 juni gehouden en natuurlijk doet de Hof van Seghwaert ook weer mee. Kom jij ook lekker modderen? Tussen 14.30 en 17.00 uur is de Hof open voor Modderdag. Moddersoep koken, tekenen met modder, een modderbad nemen, het kan allemaal. Durf jij het aan?

Kom gezellig naar de perenboomgaard, maar trek wel oude kleding en laarzen of schoenen aan die vies mogen worden. Terwijl jullie spelen kunnen je ouders/begeleiders genieten van een wandeling door de boomgaard, de stiltetuin bezoeken of een kopje koffie/thee drinken. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Tijdens Modderdag staat het spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, ontdekken en beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? Het is wetenschappelijk bewezen dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Meer informatie en de openingstijden van de Hof van Seghwaert kun je vinden op www.hofvanseghwaert.nl of op onze Facebookpagina en op Instagram. De perenboomgaard ligt aan de parkeerplaats ter hoogte van Gaardedreef 169 in Zoetermeer. De Hof ligt op 2 minuten lopen van Randstadrailhalte Seghwaert.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-