politie auto sirene 1Met hoge snelheid tegen het verkeer in, door een winkelcentrum en over de stoep: dit is het werk van een wegpiraat. Deze reed in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 januari door Zoetermeer. Nadat hij zichzelf vastreed in een doodlopende weg, wilde hij er op zijn slippers vandoor.

De 35-jarige man achter het stuur is een bekende van de politie, waarvan de politie weet dat hij geen rijbewijs heeft. Zij gaven hem dan ook een stopteken en dat werkte als een startsein. Met hoge snelheid probeerde de wegpiraat van de politie af te komen.  Dit zonder succes. De politie kreeg versterking van collega's. 

De rit ging op gegeven moment met hoge snelheid tegen het verkeer in, ging over de stoep en door het winkelcentrum. Uiteindelijk sloeg de bestuurder een voetpad op, dit was bij de Johan Willem Frisostraat in Driemanspolder. Dit voetpad loopt echter dood en de vluchter moest dan ook flink op de rem trappen. Hij stapte uit en op zijn slippers wilde hij het op een rennen zetten. De agenten waren hem echter te snel af. De man is overgebracht naar het bureau en daar blies hij 455 ugl en zou daarmee zijn rijbewijs kwijt zijn geweest als hij die had gehad. 

De auto is in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal mee voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en roekeloos rijgedrag. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-