B801C7BE EF73 4EE2 80D3 F74AA2AFB88ENa het schietincident aan de Obrechtrode in Buytenwegh is er met een politiehelikopter en verschillende eenheden op de grond gezocht naar verdachten, terwijl het zwaargewonde slachtoffer werd verzorgd door het MMT. Later is er een inval gedaan in een woning en zijn drie mensen aangehouden.

Op zondag 15 mei is er een schietincident geweest in een speeltuin in Buytenwegh (Paganinirode, vlakbij de Obrechtrode). Hierbij is één persoon zwaar gewond geraakt. Zie ons artikel: zwaargewonde-bij-schietincident-in-speeltuin. Volgens getuigen zouden meer verdachten gevlucht zijn na het incident. Na speurwerk op de grond en met een helikopter werd aan de dijk, achter de wijk Buytenwegh, een man door de marechaussee gearresteerd. Later zijn nog drie andere verdachten aangehouden.

De politie kan niet bevestigen dat er tijdens het vuurwapengeweld ook kinderen in de speeltuin waren. Eén van onze lezers geeft aan dat zijn kinderen net een kwartiertje binnen waren en daar is hij enorm blij mee. 
Het slachtoffer is met grote spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een motoragent ging de ambulance voor, zodat deze zo snel mogelijk bij het ziekenhuis zou zijn.

Burgemeester Bezuijen schrijft op Twitter:
"

Heftig incident op klaarlichte dag in Buytenwegh. Veel hulpdiensten waren daardoor aanwezig in de wijk. Goed werk van de politie bij het snel aanhouden van verdachten én aandacht voor buurtbewoners en getuigen."

Tweede schietpartij

Later deze zondag kwam een melding van een mogelijke tweede schietpartij. Verschillende getuigen laten ons weten schoten of harde geluiden te hebben gehoord. De politie deed onderzoek en weer hing de politiehelikopter boven onze stad. Het zou gaan om schoten die gehoord waren op het Lyonpad in het stadscentrum, vlak bij de Dobbe. Na onderzoek laat de politie weten geen sporen van vuurwapengeweld te hebben gevonden. Vooral op social media geven veel mensen aan geschrokken te zijn van deze twee berichten. 

Foto: Ernst van Erkelens

-advertenties-

-goede doel-