De jaarwisseling 2021-2022 is verlopen met toch veel vuurwerk en een aantal branden. In een kort overzicht hebben we de incidenten op een rij gezet. Van brand in een oude schuur tot brandstichting in een kapperszaak.

Op twitter spraken veel mensen hun verbazing uit over het vele vuurwerk dat te zien en te horen was. Zo schrijft Matthijs: "Zoetermeer knalt er nog flink op los…zonde dat al deze uitgegeven euro’s naar België en Duitsland zijn gegaan ipv eigen ondernemers". Anderen vonden het juist leuk om te zien en er werden verschillende filmpjes gedeeld van siervuurwerk.

De brandweer moest al om 21.00 uur uitrukken voor een brand in een leegstaande schuur aan de Middelweg (N206 richting Leiden). De brand werd opgeschaald naar 'Middelbrand', maar was relatief snel onder controle. 


tas_vol_flessen_wasbenzine.jpgTas vol wasbenzine

De politie hield een 17-jarige jongen aan met een tas vol flessen wasbenzine. Dit was vlak na middernacht. De jongen en de tas werden meegenomen naar het bureau en de ouders werden op de hoogte gebracht dat zij hun zoon konden komen halen. Wat de jongen precies van plan was, heeft de politie niet naar buiten gebracht. 

Bron foto: Wijkagent Buytenwegh

 

 

Woningbranden en vernielde politieauto

Aan de Bijhouwerlommer in Noordhove is er brand ontstaan op het dak van een woning. De brandweer werd rond 00.20 uur gealarmeerd. Al snel werd de brand opgeschaald naar 'Grote brand' en werden naastgelegen woningen voor de zekerheid ontruimd. Burgemeester Bezuijen kwam naar dit incident. De bewoners van de woning waren niet thuis op het moment dat de brand uit brak. Het vuur zou zijn ontstaan door vuurwerk. In de ambulance is één persoon nagekeken op rookinhalatie. 

Aan de Sartrezijde in De Leyens leek het even te gaan om brand in een woning, maar het bleek een schuurtje. De brandweer en politie waren aanwezig en deden hun werk.

ruit van politiebus kapotBij een brand aan de Sullivanlijn in Noordhove waren agenten hulp gaan verlenen bij een brand. Toen het vuur onder controle was, troffen de agenten hun auto beschadigd aan. De ruit was flink onder handen genomen. De wijkagent Meerzicht reageerde: "Vannacht om 00:15 uur stonden wij aan de Sullivanlijn i.v.m een woningbrand. Bij terugkomst troffen wij dit aan. Waarom?! Waarom moet men alles kapot maken?"

Bron foto: Wijkagent Meerzicht

 

 Brandstichting in Kapperszaak Pilatusdam

(zie ons eerdere bericht) Een kapperszaak aan de Pilatusdam in Dorp is tijdens de nieuwjaarsnacht vermoedelijk in brand gestoken. De melding van de brand kwam bij de hulpdiensten binnen rond 04.30 uur. Verschillende omwonenden zijn door ambulancepersoneel onderzocht. De politie heeft daarna een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Het onderzoek is in volle gang.

 ton gebuikt als vuurplaats  badkuip gebruikt als vuurkorf
 Een ton gebruikt voor (vuur)werk  Creatief het vuur onder controle houdenLater vandaag zal de gemeente komen met een reactie op de jaarwisseling.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-