De brandweer heeft vijf woningen ontruimd bij het ontdekken van een brand in een garage aan de Tichelberg in Meerzicht. De brand is ontstaan in een garagebox onder de woningen. In totaal zijn vijftien woningen onderzocht op koolmonoxide.

 blussen in garagebox Meerzicht  rook in hal met garageboxen


De eerste melding van een garagebrand kwam binnen iets na 17.00 uur op donderdag 23 december. De brand werd al snel opgeschaald naar 'Middelbrand' en vijf woningen zijn ontruimd. Twee garageboxen zijn door de brandweer opengemaakt om goed te kunnen blussen. In de ene box stond een auto geparkeerd. Uit de andere box, daar waar de brand is ontstaan, zijn twee flessen camping gas in veiligheid gebracht. 

blussen bij garageboxenNa het blussen zijn vijftien woningen gecontroleerd op CO2, maar deze woningen werden al snel vrijgegeven. De bewoners van de vijf ontruimde woningen konden terug. 

De oorzaak van de brand is door de brandweer niet naar buiten gebracht. Volgens sommige media zijn er twee jongens vlak voor de brand hard weggelopen. Zij zouden vuurwerk hebben afgestoken bij de garageboxen. 

Foto's: Ben Boukes
 

-advertenties-

-goede doel-