mobielOp verdenking van diefstal van smartphones, zijn vier Zoetermeerse jongeren van 16 en 17 jaar door de politie van hun bed gelicht. Via Marktplaats kozen zij hun slachtoffers uit en deden zich voor als kopers.

In de vroege ochtend van maandag 11 oktober stonden er op verschillende plaatsen in Zoetermeer agenten te wachten op een arrestatie. Vier jongeren in de leeftijd van 16 en 17 jaar werden van hun bed gelicht en overgebracht naar het bureau. Twee werden na verhoor vastgezet en moeten 14 oktober voor de rechter-commissaris verschijnen.

Hoe zij te werk zijn gegaan

Op Marktplaats deden zij een bod bij mensen die een smartphone verkochten. Nadat er een afspraak was gemaakt, kwamen de verdachten aan de deur en zodra ze konden, grepen zij snel de telefoon uit de handen van de verkoper en renden weg. 

Al is de dief nog zo snel

De recherche zag dat deze methode vaak voor kwam en is een onderzoek gestart. Zij hebben camerabeelden bekeken en hebben van Marktplaats medewerking gekregen om zo gebruik te kunnen maken van digitale gegevens. Door informatie aan elkaar te koppelen, kwam de politie op het spoor van deze verdachten.

Na de aanhoudingen zijn twee woningen doorzocht. In de woningen trof de recherche goederen aan die te linken zijn aan de diefstallen. Volgens de politie zullen binnenkort meer verdachten opgepakt worden in deze zaak. Over hoeveel verdachten het gaat, is niets naar buiten gebracht.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-