politie uniformDe politie heeft een 48-jarige man uit Zoetermeer opgepakt op verdenking van het plaatsen van speakers met babygeluiden in vuilcontainers. In Zoetermeer, Delft en Rozenburg (Rotterdam) rukten de hulpdiensten vrijdag en zaterdag drie keer uit voor een melding van babygehuil in een vuilcontainer.


De meldingen werden uiterst serieus genomen, maar bleken vals te zijn: het babygehuil werd veroorzaakt door op afstand bedienbare bluetooth-speakers, gewikkeld in een vuilniszak. Burgemeester Bezuijen reageerde op twitter: “Dit is echt een misselijkmakende grap! Hopelijk kunnen we de dader(s) snel achterhalen.”

De politie startte na de meldingen een onderzoek, wat leidde tot de arrestatie van de 48-jarige Zoetermeerder in zijn woning. Zijn rol bij de incidenten wordt nu verder onderzocht.

 

Politie over de zaak

Basisteam Zoetermeer zegt het volgende op facebook over deze zaken: "Bij dergelijke meldingen komen politie, brandweer, ambulance en de gemeente direct in actie. Bij deze melding deden hulpverleners zorgvuldig onderzoek in de containers. Daarbij is al het afval doorzocht. Dit om zeker te weten dat het niet om gehuil van een baby ging. Dit kostte onnodig veel kostbare tijd en is niet zonder risico’s. Onze hulpdiensten hebben een levensreddende taak en komen in actie als iemand in nood is. Ga daarom zorgvuldig om met de kostbare tijd van hulpverleners en laat hen geen onnodige risico’s nemen, want als u in nood bent, wilt u toch ook snel directe hulp. En hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn.” 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-