images copyHulpdiensten zijn gisteren en vandaag uitgerukt voor meldingen van babygehuil uit een ondergrondse container. In beide gevallen bleek het niet te gaan om een baby, maar om geluiden uit een op afstand bedienbare speakers.

De eerste meldingen over babygehuil uit een ondergrondse container kwamen vrijdag van het Sanne van Havelteplein in de wijk Dorp. Na het leeghalen van de container en het openmaken van alle vuilniszakken troffen agenten geen baby aan in de container. De agenten troffen echter wel, een set speakers aan, omwikkeld door vuilniszakken en op afstand bedienbaar.

Zaterdagmiddag 9 oktober kreeg de politie opnieuw meldingen binnen van babygeluiden uit een ondergrondse container. Ditmaal betrof het een container aan de Van Stolberglaan in het Dorp.
Ook deze container werd leeggehaald en gecontroleerd waarbij weer een set speakers omwikkeld door vuilniszakken werd aangetroffen.

Een woordvoerder van politie Haaglanden zei tegenover de NOS: "Dit is niet iets om een grap mee uit te halen". Er wordt geprobeerd te achterhalen wie de eigenaar is van de speakers.

De meldingen in Zoetermeer staan niet op zichzelf. Vrijdag 8 oktober ontvingen politie-eenheden uit Delft en Rozenburg ook meerdere meldingen van babygeluiden uit containers. Ook bij deze meldingen zijn er geen baby’s aangetroffen, of er wel speakers zijn aangetroffen is niet bekend. De  politie doet onderzoek naar eventuele verbanden tussen de meldingen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-