Schermafbeelding 2021 07 26 om 18.36.14De hevige regenbui die maandagmiddag over de regio Zoetermeer trok heeft in de wijk Meerzicht voor veel wateroverlast gezorgd. Niet alleen stond het water hoog in de straten, garages en gebouwen liepen ook schade op.

De hevige regen- en onweersbui trok maandagmiddag 26 juli net even na 15:00 over de regio. De brandweer ontving de eerste water overlastmeldingen rond 15:20. Nog onderweg naar de eerste melding stond de telefoon roodgloeiend met meldingen uit de hele wijk. De brandweer moest vervolgens naar meldingen vanuit Albrandswaard, Bossenwaard, Lemelerberg, Tichelberg en andere straten waar het water al snel 15 centimeter hoog stond. De parkeerplaatsen rondom winkelcentrum Meerzicht liepen ook al snel onder water. Meerdere ondernemers in de wijk zagen het water stijgen tot aan de drempel van de zaak.Schermafbeelding 2021 07 26 om 18.36.34

Op het Gaasterland liep een parkeergarage onder water waardoor bij meerdere geparkeerde auto’s het water tot aan de autoruiten stond. Omstreeks 16:25 uur meldde een basisschool aan het Schansbos dat ook daar water naar binnen was gelopen. De gealarmeerde brandweer trof bij aankomst grote plassen water aan voor de ingangen van de school.

Foto's gemaakt op Uiterwaard en Herenwaard door Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-