politiewagen upclose copyBij een steekincident zaterdagavond in de wijk Meerzicht zijn 2 minderjarige jongens zwaargewond geraakt. De jonge slachtoffers werden met meerdere steekwonden in hoofd, nek en borst door hulpdiensten aangetroffen. Politie heeft twee jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden wegens betrokkenheid.

De politie ontving zaterdagavond 5 juni omstreeks 23:00 een melding van een steekincident nabij de skatebaan aan het Fonteinbos in de wijk Meerzicht. Hulpverleners troffen twee slachtoffers, van 15 en 16 jaar, aan met meerdere steekwonden in achterhoofd, nek en borst. Beide jongens zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Onderzoek naar de dader(s) werd direct door politieteams ingezet. Getuigen melden bij de politie dat de slachtoffers door een groep jongeren met steekwapens was aangevallen. De groep zou na het incident zijn weggerend richting Afrikaweg en Voorweg. Daarbij werd een duidelijk signalement opgegeven door de getuigen.

Even na middernacht leidde het onderzoek naar twee woningen in de wijk Buytenwegh en Seghwaert, waar politie twee verdachten aantrof van 15 en 16 jaar. Naast de twee verdachten werd in een van de woningen ook een 17-jarige Zoetermeerder aangehouden voor belemmering en belediging. Politie laat weten dat het onderzoek nog loopt en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Getuigen


camera 2412643 340De politie Zoetermeer doet een oproep aan eventuele getuigen van de steekpartij en/of getuigen die verdachten hebben zien wegrennen om zich te melden. Graag zouden zij ook eventuele camerabeelden van bedrijfscamera, dashcams, Ringdeurbel waar verdachten staan ontvangen. Neem contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem, bel dan 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-