oplichtingDe wijkagenten in Buytenwegh waarschuwen op twitter voor oplichting: Een 78-jarige vrouw uit Buytenwegh is telefonisch opgelicht voor €7450,-. Zij raakte zo al haar spaargeld kwijt.


Een 'medewerker' van de Rabobank had haar telefonisch benaderd. Ze moest een app op haar mobiele telefoon installeren, waardoor de oplichters toegang kregen tot haar rekening en al haar spaargeld konden overboeken naar andere rekeningen.

Banken waarschuwen voor deze manier van oplichting. De criminelen kunnen erg overtuigend overkomen en soms ook gegevens van de 'klant' noemen als bewijs. Vervolgens halen ze de complete rekening leeg zodra zij toegang tot de rekening hebben. Banken vragen u nooit via de telefoon of via sms om overboekingen te doen, om uw pincodes of beveiligingscodes te verstrekken of om directe toegang tot uw computer te krijgen. Wanneer uw bank sterke vermoedens heeft dat fraudeurs toegang hebben tot uw bankrekening zal die u wel bellen om die vermoedens te controleren. Vervolgens kan uw bank de saldo’s op uw bankrekeningen zelf blokkeren, zonder dat u daar iets voor moet doen. Zogenaamde ‘kluisrekeningen’ of ‘veiligheidsrekeningen’ (of variaties op deze benamingen) bestaan niet en u hoeft nooit zelf de saldo’s op uw bankrekeningen ‘veilig te stellen’.

Foto: politie Zoetermeer 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-