EA3005B1 610A 4098 84D1 B9DC080FA575Afgelopen week heeft de politie in de nachtdienst meerdere malen in moeten grijpen bij drugsincidenten. Bij beide incidenten die plaatsvonden op donderdag en vrijdag zijn er grote hoeveelheden drugs in beslag genomen en meerdere personen aangehouden.

Donderdagavond werd door het handhavingsteam, naar aanleiding van meerdere meldingen van overlast, gesurveilleerd op het basketbalveldje aan de Parkdreef in Zoetermeer. Hier trof men een persoon aan die al eerder aangehouden was geweest voor het bezit en de handel van harddrugs. Bij  controle bleek de verdachte ook dit maal veel drugs bij zich te hebben. Het handhavingsteam heeft toen besloten de politie naar de locatie te laten komen. De politie trof bij controle handelshoeveelheden van divers drugs aan. Naast xtc, cocaïne en wiet had de verdachte ook ketamine en MDMA op zak. De verdachte is dan ook direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is op vrijdag gehoord door de recherche. Later zijn bij de huiszoeking van deze verdachte nog meer xtc-pillen aangetroffen. Hij zit dan ook nog vast en het onderzoek zal worden voortgezet.


Een tweede drugsincident vond plaats op de vroege vrijdagochtend aan de Van der Hagenstraat. De aandacht van een politieteam werd daar getrokken door een voertuig dat opvallend rijgedrag vertoonde. Het voertuig werd aan de kant gezet en gecontroleerd waarbij direct een sterke wietlucht opviel. Een bij de verdachte afgenomen speekseltest toonde een positief resultaat. De politie besloot de verdachte aan te houden en over te brengen naar het bureau, waar bloed is afgenomen. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek zal proces-verbaal worden opgemaakt voor dit strafbare feit. Bij fouillering van de persoon trof de politie lege verpakkingen van drugs aan. De politie nam naar aanleiding van de vondst een kijkje in de auto van de verdachte, waar handelshoeveelheden XTC, cocaïne en wiet werd aangetroffen. Voor dit strafbare feit is de verdachte dan ook opnieuw aangehouden.

Deze verdachte is vrijdag gehoord en mocht daarna naar huis. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter. De drugs zijn in beslag genomen en zullen na onderzoek worden vernietigd.

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-