149kmTe HardMet 149 km per uur over de Austratliëweg, vluchten voor de politie en dan gepakt worden met GHB en cocaïne, dat overkwam een bestuurder op vrijdagavond 7 mei. Niet veel later zat hij op het bureau om uitleg te geven.

Op de Australiëweg wordt vaker te hard gereden. Een goede reden voor de politie om er vrijdag 7 mei een controle te houden met een lasergun. Een bestuurder zette 149 km per uur op de klok, waar 70 km geldt, en toen hij zag dat hij gezien was door de politie, nam hij snel een afslag. De politie moest een 'kat-en-muisspel' spelen om de bestuurder aan te kunnen houden. 

Bij de aanhouding werd het rijbewijs meteen in beslag genomen en moest de bestuurder een speekseltest doen. Daaruit bleek dat hij cocaïne had gebruikt en daarop werd hij aangehouden. Ook bleek dat hij zowel cocaïne als ook GHB in zijn bezit had. 

Op het bureau werd een bloedtest afgenomen en de man mocht zonder rijbewijs en verdovende middelen naar huis. Er loopt nog een onderzoek naar het bezit van de verdovende middelen, met de kans dat de bestuurder daar nog een extra boete voor gaat krijgen. De officier van justitie zal bepalen wat de totale boete gaat worden en wat er met het rijbewijs van de verdachte gaat gebeuren.

 

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-