'Er is altijd een buitencategorie,' zo laat de politie weten na het pakken van een bestuurder die zondagavond 2 mei met 164 km per uur over de Australiëweg reed. Na correctie bleek 89 km te hard te zijn gereden op een weg waar 70 toegestaan is. 

164tehardEen 26-jarige inwoner van Den Haag heeft zondag een snelheid gehaald van 164 km per uur op de Australiëweg. Dit gebeurde op 19.11 uur. De bestuurder liep tegen de lamp door een korte snelheidscontrole die motoragenten in Zoetermeer die avond uitvoerden. Met de correctie eraf is er een snelheidsoverschrijding geweest van 89 km per uur. De bestuurder is aan de kant gezet en de agent kon de overtreding op het scherm van zijn meter laten zien (zie foto).

 

De gevolgen

De 26-jarige moest direct zijn rijbewijs inleveren. Deze is opgestuurd naar de officier van justitie. Volgens de richtlijnen van het OM kan een overtreding als deze een boete opleveren van 1900,- euro en een rijontzegging van vier maanden. De agent heeft de bestuurder uitgelegd dat de remweg bij zo een snelheid zo een 246 meter is. Een onvoorstelbaar lange afstand voor in de bebouwde kom. 

De bestuurder is aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag bij het CBR. De kosten van deze cursus is nog eens 1267 euro en is geheel voor rekening van de man uit Den Haag.

Bron foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-