spookvoertuigDe politie Zoetermeer heeft donderdagavond een spookvoertuig aangehouden en in beslag genomen op de Afrikaweg. De auto reed met een Pools kenteken, maar dit kenteken bleek al in 2018 te zijn vervallen. Ook bleek de bestuurder onder invloed van cocaïne en hij werd hierop aangehouden.

De politie agenten controleerden de auto vanwege de gebrekkige technische staat van het voertuig. Bij de staande houding bleek al direct dat de beide inzittenden zich niet de regels van de avondklok hielden. Een check op het kenteken wees uit dat het hier ging om een zogenaamd spookvoertuig, hiervoor wordt geen belasting betaald en is meestal ook geen verzekering afgesloten. Verdachten kunnen vrijwel anoniem rondrijden met een spookvoertuig en deze worden dan ook vaak gebruikt voor criminele activiteiten.

Het spookvoertuig is in beslag genomen en de bestuurder besloot afstand te doen van zijn auto. Het voertuig is door Team Transport Den Haag afgevoerd en zal vernietigd worden. Aan het bureau is bloed afgenomen van de bestuurder en dit zal onderzocht worden op stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

Foto: Facebook Politie Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-