IMG 3163 copyPolitie-eenheid Zoetermeer heeft vandaag twee vrouwen in het zonnetje gezet en bedankt voor hun heldhaftige optreden, tijdens een steekincident bij een chinees restaurant. Door tussenkomst van beide dames die even verderop aan het werk waren, bleven beide slachtoffers buiten levensgevaar.

Bij het incident bij Winkelcentrum Oosterheem dat plaats vond op donderdag 1 april raakten een 57-jarige man uit Zoetermeer en een 62-jarige vrouw uit Den Haag gewond. De heldhaftige dames waarvan een werkt in een eetgelegenheid twee deuren verderop kregen donderdagmiddag de schrik van hun leven. Twee getuigen van de steekpartij kwamen de zaak binnen rennen en riepen om hulp, politie en riepen woorden als mes, bijl, steken. De dames belden niet alleen de politie, maar renden ook beide naar de plek van het incident.

Daar troffen ze een man aan die beide slachtoffers, de eigenaren van het restaurant, aanviel. Door fysiek ingrijpen en tegelijk flink te roepen haalden zij de dader uit de trance waarin hij leek te zitten. Dit bracht hem tot bedaren waarop hij rustig op een stoel plaats nam. Inmiddels gearriveerde politie kon de 58- jarige dader hierop arresteren. Beide slachtoffers werden per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels is duidelijk dat zij buiten levensgevaar zijn, maar de impact van die dag is groot. Nazorg voor hen en beide dames is inmiddels gestart.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de rechter-commissaris heeft besloten dat het voorarrest van de dader met 14 dagen is verlengd. De reden voor het incident is niet bekend.

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-