Drie jongens van 12, 13 en 15 jaar zijn door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in het pand van voormalig IBM aan de Boerhaavelaan en bij een pand aan het Morapad in Rokkeveen.

brand1Op zondagmiddag 28 februari moest de brandweer de brand in het voormalig IBM gebouw (zie ons eerder artikel)  aan de Boerhaavelaan opschalen naar 'Middelbrand' omdat er verschillende brandhaarden waren in het slooppand. Juist omdat er op verschillende plekken brand is ontstaan, was er een duidelijk vermoeden van brandstichting. De brand was rond 15.00 uur gemeld en rond 17.00 uur werd er 'brandmeester' gegeven. Na het blussen kreeg de brandweer opnieuw een melding van een brand in Zoetermeer. 

Morapad 

brand2Dit keer was er een melding dat er aan het Morapad brand was gesticht bij de gevel van een pand. Een getuige van deze brand greep kordaat in en maakte het vuur uit. Even later hield de politie drie jongens staande op verdenking van deze brand. De politie vermoedt dat zij ook te maken hebben met de brand in het IBM pand.

De jongens zijn doorverwezen naar bureau Halt. Naast deze verwijzing is er geen straf opgelegd voor het stichten van de brand bij het Morapad. De politie ziet dit als baldadigheid, gezien de omvang van het brandje.

De recherche onderzoekt of de jongens inderdaad betrokken waren bij de brand op de Boerhaavelaan. 

Bron foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-