politie RobbertEen politieagent raakte zaterdagnacht 27 februari lichtgewond bij de aanhouding van een vrouw in de Brusselstraat in het Stadshart. Toen dienstdoende agenten een gesprek met de vrouw in kwestie wilde over de avondklok, ging zij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd de vrouw alsnog staande gehouden.

De vrouw, die geen onbekende van de politie bleek, ging vervolgens over in het verbaal beledigen van de agenten. Belediging van een ambtenaar in functie is een overtreding, de vrouw werd daarop aangehouden. Deze verzette zich daarbij heftig waarbij ze een agent wist te slaan met een bidon, die daarbij uit balans raakte en viel.

De arrestante bleek onder invloed te zijn van alcohol. In het verleden bleek zij al vaker aangehouden te zijn voor verzet bij aanhouding en geweldsdelicten. Ook ditmaal kreeg zij een proces-verbaal voor het verzet, belediging en het verstoren van de openbare orde door dronkenschap. Zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

De agent, die door de val lichtgewond raakte, heeft zijn dienst voor die avond moeten beëindigen en is later door een arts onderzocht. De agenten hebben aangifte van geweld gedaan tegen de vrouw.  De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-