maisonKelderBrandNa het afgaan van het brandalarm in de winkel Maison Kelder in de Dorpsstraat, ging de sleutelhouder even kijken. Bij het openen van de deur bleek de zaak vol zwarte rook te staan. Meteen sloot zij de deur en belde de brandweer. De schrik zat er goed in.

maisonKelderBrand2Rond 02:15 uur rukte de brandweer van kazerne Stadshart en Oosterheem uit om hulp te gaan verlenen in de Dorpsstraat. Uit onderzoek van de brandweer is gebleken dat in een elektrisch apparaat kortsluiting was ontstaan. Hierdoor is zoveel warmte vrijgekomen dat brand ontstond. De rook heeft vervolgens de sprinklerinstallatie in werking gezet, waardoor het vuur al snel gedoofd was. 

Het vuur kon dan weliswaar niet om zich heen grijpen, maar de zwarte rook heeft voor rookschade gezorgd. De brandweer heeft alle ramen en deuren open gezet om het pand te ventileren. 

Voor de ondernemer is dit een zware slag. Stichting Salvage helpt bij de afwikkeling van de brand. Hoe groot de schade precies is moet later blijken. 

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-