illegaal gokkenDe Zoetermeerse politie beëindigde in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 februari een illegaal pokerfeest in een woning aan de Paul Scholtenrode. Het gokken was al illegaal, maar ook kregen 24 aanwezigen een bekeuring vanwege het overtreden van de coronamaatregelen.

Rond 00:45 uur kwam er een melding binnen van een ruzie bij een illegaal pokerfeest in Buytenwegh. In de woning werd een grote groep mensen aangetroffen, bestaande uit 24 volwassenen in de leeftijd van 19 en 44 jaar, die rond een pokertafel zaten of in andere ruimtes van de woning waren. Zij hielden geen afstand van elkaar. In de woonkamer stond een grote professionele pokertafel met meerdere stoelen er om heen.

Bij diverse personen is geld in beslag genomen. Ook zijn er goederen in beslag genomen zoals de pokertafel, stoelen en pokerfiches. Alle betrokkenen krijgen een proces verbaal voor het overtreden van de coronamaatregelen. De politie maakt ook een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente.

 

Illegaal gokken

Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. Ook is er geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

-advertenties-

-goede doel-