davBewoners van de Rockanjestraat in Oosterheem werden dinsdagochtend 5 januari opgeschrikt door een harde knal. Meteen daarna stond de voorgevel van een woning in de brand. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Een bewoner van het getroffen huis heeft rook ingeademd.

De knal was zo hard dat ook bewoners van aangrenzende straten wakkerschrokken, dit was om 03.50 uur. Direct na de knal zijn door omwonenden gierende banden gehoord. Toen de mensen gingen kijken wat er aan de hand was, bleek de voortuin en de gevel van een woning in brand te staan. 

Op de melding werden de brandweerkorpsen van Benthuizen en Zoetermeer ingezet, waardoor de brand snel onder controle was. Het vermoeden was echter dat de brand over was geslagen naar de spouwmuur, daarom werd er opgeschaald naar middelbrand. Eén van de bewoners van het pand is in de ambulance nagekeken omdat hij rook had ingeademd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De scooter die in de voortuin stond, is geheel uitgebrand en de gevel van de woning is zwaar beschadigd. De politie heeft een 'Plaats Delict' gemaakt van de voortuin en de woning, om zo onderzoek te doen naar de toedracht van de brand. Alles wijst op een aanslag, maar dit is door de politie niet bevestigd. De bewoners kunnen tijdelijk niet in hun woning verblijven.

De bewoners van de naastgelegen woningen zijn 's nachts even hun huis uit geweest om hun woning te laten controleren op koolmonoxide. Dit bleek geen probleem te zijn, waardoor de bewoners weer hun huis in konden.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-