Op de kruising Europaweg met de Denemarkenlaan zijn twee auto's op elkaar gebotst. Drie mensen raakten hierbij gewond. De traumahelikopter werd om assistentie gevraagd. Deze kon op het veld naast het Woonhart landen. De MMT arts heeft twee  gewonden bijgestaan.

 ongevalEuropaweg 1  ongevalEuropaweg 2

Rond 14.30 uur op zaterdag 2 januari werd de traumaheli verzocht om naar de Europaweg te gaan om assistentie te verlenen bij een ongeval. Op de kruising Europaweg en de Denemarkenlaan kwamen twee auto's met elkaar in botsing. Het bleek al snel dat er meerdere personen bij betrokken waren, waardoor de meldkamer drie ambulances en de traumahelikopter naar het ongeval stuurde. De politie zette direct het kruispunt af. Alleen verkeer richting Centrum West kon doorrijden. 

 ongevalEuropaweg 3  ongevalEuropaweg 4

De traumaheli werd door de piloot op het grasveld naast het Woonhart gezet, waardoor het traumateam meteen hulp kon verlenen. Inmiddels waren er ook drie ambulances, de brandweer en veel politie bij het ongeval. Twee inzittenden werden uit de ene auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto lag voor de ingang van een kantoorpand aan de Denemarkenlaan. Het slachtoffer werd daar gestabiliseerd en is later ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuwswebsite 112Zoetermeer.nl meldt dat het ongeluk is ontstaan doordat de verkeerslichten op het kruispunt vlak voor het ongeluk uitvielen. 

-advertenties-

-goede doel-