20130728 16721Ineens viel het bewoners aan de Timmermanshove in Buytenwegh op dat er S.O.S. lichtsignalen kwamen uit een woning. De verontruste overburen van de woning belden meteen 112. Wie was er in nood?

Zou er sprake zijn van een buurman of buurvrouw in nood? De politie kwam poolshoogte nemen en belde aan. De bewoners waren verbaasd over het politiebezoek. Na een korte inspectie bleek dat er niemand in nood was, maar dat de signalen uitgezonden werden door een defecte lamp. De lamp knipperde onregelmatig en gaf zo nu en dan de indruk dat er morse code uitgezonden werd. Met het indraaien van een nieuwe lamp, was ook dit probleem opgelost. De buren konden opgelucht ademhalen.

Over S.O.S.

Leuk te weten dat S.O.S. in morse een noodsignaal is dat makkelijk te onthouden is, het zijn drie letters zonder een pauze er tussen. Later zijn de letters uitgelegd als 'Save our Ship' (red ons schip) of 'Save our Souls' (red onze zielen). Voordat S.O.S. in gebruik werd genomen, gebruikte men CQD al noodsignaal. S.O.S. zijn drie korte signalen, gevolgd door drie lange en weer drie korte signalen. 

 

 

-advertenties-

-goede doel-