images copy copy copyDe politie heeft donderdag 12 november een 40-jarige Zoetermeerder aangehouden in verband met beschieting van de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag. Rond 5:30 uur hoorden omwonenden luide knallen.

Politie-eenheid Den Haag kreeg donderdagochtend rond 6 uur een melding binnen dat er geschoten zou zijn op de Koninginnegracht. Bij aankomst bleek het gehele pand van de ambassade doorzeefd met kogels, waarbij er tientallen kogelhulzen werden aangetroffen op straat. Bij de beschieting vielen er geen gewonden. Na een groots opgezet politie onderzoek leidde het spoor naar de Zoetermeerder.

De politie deed aan het begin van de middag een inval in de woning van de man aan het Kraaienveld in de wijk Seghwaert. De man bleek niet aanwezig te zijn in de woning op dat moment. Na uitgebreid buurtonderzoek werd hij aangetroffen in een naburige woning. Een arrestatieteam heeft de man en de bewoner van het pand waar de man verbleef, aangehouden.

Ook het voertuig van de verdachte is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. Het motief van de verdachte is op dit moment nog onduidelijk.

-advertenties-

-goede doel-