smartphoneVerschillende korpsen hebben de Zoetermeerse politie geholpen om een inbreker te vinden. De verdachte zou betrokken zijn geweest bij zeker tien inbraken. De politie kwam de dief op het spoor door een 'find my phone' app.

Het is een app die de inbreker de das om deed zou je kunnen zeggen. Toen een man zag dat er bij hem ingebroken was, deed hij meteen aangifte. Het slachtoffer herinnerde zich dat hij een app op zijn telefoon had, waarmee zijn toestel makkelijk terug te vinden is. Deze 'Find my phone' app bleek het werk van de politie makkelijk te maken. Het slachtoffer kon laten zien waar zijn telefoon naartoe was meegenomen.

De politie ging een kijkje nemen bij het huis waar de telefoon lag en trof daar, tijdens een huiszoeking, een hoop spullen aan die van diefstal afkomstig waren. De korpsen van Zoetermeer, Rijswijk en Den Haag konden via deze gestolen goederen terugrekenen en kwamen tot de conclusie dat de verdachte betrokken is bij zeker tien inbraken. De verdachte is door de politie aangehouden en zal binnenkort voorgeleid worden aan de rechter.

Je telefoon terugvinden kan ook via Google

-advertenties-

-goede doel-