120125155 2974178132809581 7735257742329495475 nEen 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats is op 22 september aangehouden aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. De man wordt verdacht van inbraak en voor diefstal van een grote hoeveelheid goederen, vooral afkomstig van een reeks inbraken in Rokkeveen.

De politie ontving op 22 september diverse meldingen van inbraken in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Hierbij werden tablets, telefoons, laptops, parfum en andere spullen buit gemaakt. Een van de gestolen tablets straalde een signaal uit op een adres in Rijswijk. Toen twee agenten in Rijswijk dit via de portofoon hoorden, besloten zij samen een kijkje te gaan nemen in de omgeving van het signaal en te controleren wie daar ingeschreven stond. Een van deze huisnummers werd al onderzocht door een rechercheteam uit Den Haag. Met toestemming van de Officier van Justitie hebben de agenten de woning betreden. In de woning werd een grote hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen. Daarbij is een 46-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak.
De inbraken in Rokkeveen zijn met name gedaan door middel van gaatjesboren. Daarbij worden de raamboompjes omhoog gewipt. Het plaatsen van raamboompjes met een slotje kan dit voorkomen.

De recherche onderzoekt het verband tussen de gestolen goederen en diverse meldingen van diefstal of inbraak die plaatsvonden in de afgelopen periode waarbij op een overeenkomstige manier ingebroken is. De verdachte wordt voorgeleid bij de rechtercommissaris.

 

Beelden gezocht

De recherche komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen en is dringend op zoek naar beelden waarop de inbreker mogelijk te zien is. Beschikt u over beelden van de omgeving Tintlaan, Ambergeel of Geel-Groenlaan in Rokkeveen op 22 september? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Foto: Facebook Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-