florence nightingale co 2florence nightingale co 1Bij de Aqua flat aan de Florence Nightingale in Oosterheem zijn dinsdagavond 15 september appartementen gecontroleerd vanwege hoge concentraties koolmonoxide. Hulpverleners zijn in de flat op zoek naar de bron van de koolmonoxide. Leden van een gezin uit de flat worden nagekeken in een ambulance.

De brandweer verricht metingen naar de concentratie koolmonoxide en heeft uit voorzorg cv-ketels uit laten zetten. De flat is verdeeld in blokken, in het blok waar de gaslucht is geconstateerd zijn alle bewoners van de begane grond tot de 18de verzocht te ventileren, enkel woningen werden ontruimd. De brandweer controleert alle appartementen in de flat op de aanwezigheid van het gevaarlijke gas.Meerdere ambulances zijn ter plaatse om bewoners te controleren op ingeademd koolmonoxide.Dit was bij 1 gezin noodzakelijk, waarbij 2 gezinsleden voor controle naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Volgens getuigen klagen bewoners die buiten stonden over hoofdpijn en gingen in de flat koolmonoxide alarm af. Een bewoner meldde dat er geregeld koolmonoxide alarms afgaan bij appartementen in de flat, en dat ze dit ook meerdere malen gemeld heeft  bij de woningbouwvereniging.

-advertenties-

-goede doel-