Er lagen brokstukken verspreid over twee rijstroken van de A12 nadat een auto hard de vangrail had geraakt. De auto kwam vrijdagavond 31 juli  dwars op de weg tot stilstand. Volgens de politie een ongeval dat nog veel slechter af had kunnen lopen.

ongeval2Rond 17.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding van een auto die dwars op de A12 stond ter hoogte van Zoetermeer op de weg richting Utrecht. De politie trof een ravage aan. Onderdelen van de auto lagen verspreid over twee rijstroken. Zelfs het motorblok van de auto lag op de weg. Het voertuig stond inderdaad dwars op de rijrichting.

De bestuurder zou de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt, is op de vangrail geklapt en weer terug de weg op geraakt. Uiteindelijk kwam de auto op de middelste rijstrook tot stilstand.

 

Klein wonder

ongeval1Het mag een wonder heten dat de bestuurder het ongeval zonder verwondingen uit is gekomen. Ook zijn er geen andere weggebruikers betrokken geraakt bij dit ongeval. De auto had zomaar andere weggebruikers kunnen raken nadat hij de vangrail had geraakt. Ook het inrijden op de brokstukken had voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Dit bleef echter uit.

Bron: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-