opgeladen renaultIn een grootschalig onderzoek naar drugshandel heeft het Flexteam van district Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg woensdag 15 juli beslag gelegd op vele luxe goederen zoals twee auto’s, vier motoren, een quad, een quad voor kinderen en dure merk schoenen en kleding.

Naast de spullen werd er ook voor ongeveer €12.000,- cash en verdovende middelen aangetroffen in een woning. Er zijn drie verdachten aangehouden.
Het onderzoek naar de drugshandel in cocaïne startte in maart 2020. Mensen belden het nummer van een dealer en daarna werden de drugs afgeleverd op een ontmoetingsplaats. De twee hoofdverdachten, een 34-jarige man uit Leidschendam en een 22-jarige man uit Den Haag, zouden meerdere dealers aansturen die de drugs voor hen afleverden. Ook bleek uit onderzoek dat zij met onverklaarbaar vermogen luxe goederen aanschaften.
geldOp woensdag 15 juli rond 6:00 uur heeft de politie de verdachten aangehouden en twee woningen en een opslagloods doorzocht in Zoetermeer. Bij de doorzoeking werden de diverse luxe goederen gevonden. Een medebewoonster, een 26-jarige vrouw uit Zoetermeer, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij witwassen. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij deze drugshandel gaat verder.

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals drugsoverlast, woninginbraken en zakkenrollerij.

Foto's: politie.nl

-advertenties-

-goede doel-