Een bestuurder heeft in de vroege ochtend van donderdag 2 juli zijn auto in het water gereden aan de Voorweg. De man, compleet doorweekt, ontkende in eerste instantie dat hij gereden had. Op het bureau werd duidelijk waarom hij vertelde dat hij niet had gereden.

Rond 01.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een auto te water was geraakt op de Voorweg, bij de Meerzichtlaan. Bij aankomst zagen de agenten een omver gereden lantarenpaal en een auto te water. Aan de kant van de sloot stond een man die geheel doorweekt was. De man ontkende gereden te hebben en dat trokken de agenten in twijfel.

De man bleek onder invloed van alcohol en drugs en werd aangehouden. De autosleutels had de man nog in zijn jaszak en ontkennen had voor hem daardoor geen zin meer. 

 water1  water2  water3
 Omvergereden paal  Bijna  overkant gehaald  Berging van het voertuig

Ongeldig rijbewijs

Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard omdat hij al drie keer eerder onder invloed had gereden. Het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs is een misdrijf waar een gevangenis straf van 14 dagen op kan staan. 

Terwijl de verdachte op het bureau zat, werd zijn voertuig uit het water gevist.Foto's: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-