helicopterDinsdagavond 24 juni viel een jongere van het dak van IKC de Buytenkans in Buytenwegh. Het bleek dat jongeren op het dak aan het free runnen waren, een van hen sprong op het schaduwdoek van het kleuterplein en viel op de grond. De traumahelikopter landde naast het schoolplein om hulp te bieden.

Directeur Nancy de Vries, IKC de Buytenkans: ”Op daken van scholen komen nog weleens ballen terecht en die moeten er dan afgehaald worden maar het valt de juffen en meesters op dat er - sinds de middelbare scholen dicht zijn- vooral veel pubers op het dak aan het rennen zijn. Gisteravond ging dat goed mis. Een groepje pubers van een jaar of 14-15 was aan het freerunnen op het dak van de IKC's en is op het schaduwdoek van het kleuterplein gesprongen. Gelukkig brak het doek zijn val maar het had heel anders af kunnen lopen.”


Veel leerlingen van de school zagen de helikopter landen vlak naast hun school. Nancy: “We merken dat veel leerlingen vandaag nog steeds van slag van zijn. Dit is natuurlijk een best ingrijpend incident.”


De scholen zijn in gesprek met de gemeente over hoe klimmen op het dak en daarmee dit soort voorvallen in de toekomst te voorkomen zijn.

-advertenties-

-goede doel-