Een 23-jarige Zoetermeerder reed op eerste paasdag door Oosterheem en trok de aandacht van de politie. Deze gaf een stopteken die de jonge man negeerde. Uiteindelijk stopte hij toch en nam de benen toen hij mee moest voor een bloedtest.

politie auto sirene 1De man vond het stopteken van de politie niet iets waar hij zijn auto voor aan de kant moest zetten. De politie bleef hem in de wijk Oosterheem volgen, waarop de Zoetermeerder toch maar besloot te stoppen. Meteen stapte jij uit vertelde de agenten dat hij geen reden zag om te stoppen. De blaastest gaf aan dat er geen alcohol in het spel was, maar de agenten hadden het vermoeden dat de man verdovende middelen had genomen. 
De agenten vertelde hem dat hij een bloedtest moest ondergaan. Hier had de man duidelijk geen zin in en nam de benen. Lopend moest hij het al snel afleggen tegen de politie auto en werd opgepakt.

De zaken staan er voor de man niet goed voor. Door weg te rennen, weigerde hij mee te werken aan een bloedtest. Hierdoor kon de politie zijn rijbewijs invorderen. Daarnaast heeft hij een bekeuring voor het negeren van een stopteken en is zijn auto in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook mag deze verdachte zich gaan melden voor een onderzoek rijgeschiktheid bij het CBR.

-advertenties-

-goede doel-